Sfaturi

Scapa de gandacii de bucatarie pentru totdeauna cu aceste solutii non-toxice!

Nimeni nu-si doreste sa gaseasca gandaci in casa sa, iar incercarea de a scapa de ei se dovedeste a fi destul de dificila. Majoritatea spray-urilor cumparate din magazin sunt preparate din ingrediente toxice, asa ca daca ai animale de companie sau copii, aceasta problema este cu adevarat una delicata. Din fericire, exista metode naturale care pot fi folosite in conditii de siguranta pentru a scapa de gandacii din casa ta si pentru a-i impedica sa se mai intoarca vreodata.

#1. Presara pamant de diatomee

Dupa ce ai curatat temeinic apartamentul si eliminat sau sigilat orice posibila sursa de hrana a gandacilor, cum ar fi frimituri, gunoi, sau alimente pentru animale accesibile, amesteca un pic de pudra de cacao sau faina alba cu pamantul de diatomee si presara acest amestec in zonele unde ai vazut gandaci pentru a scapa de ei. Gandacii vor lua, de asemenea, momeala in cuibul lor pentru a-si hranii camarazii si astfel vei lupta direct cu sursa acestei probleme.

#2. Pulverizeaza uleiuri esentiale

Unele uleiuri esentiale, in special uleiul de menta este eficient in ceea ce priveste respingerea gandacilor. Uleiul de menta poate fi utilizat de asemenea, ca un insecticid natural, cu toate ca nu in acelasi mod ca pamantul de diatomee. Pulverizarea uleiului esential de menta nu va ucide gandacii ce vin in calea sa, ci mai degraba ii va tine la distanta. Dar, daca pulverizezi direct pe un gandac atunci cand vezi unul, aceasta poate fi o alternativa naturala la produsele toxice din magazine. Pentru a tine la distanta gandacii, amesteca doua parti de apa cu parte de otet alb si zece picaturi de ulei esential de menta. Pune amestecul intr-o sticla cu puverizator si pulverizeaza in zonele afectate din casa ta.

#3. Iarba matei (Nepeta cataria)

Exact! Iarba favorita a pisicii tale este de fapt un respingator natural de gandaci. Gandacii sunt sensibili la nepelactone chimice, ingredientul activ din iarba matei. Pune mici buchetele de iarba matei in punctele strategice din casa ta, acolo unde ai vazut gandaci pentru a-i tine la distanta. Aceasta planta nu-i va ucide, dar este o modalitate excelenta prin care poti preveni reintoarcerea acestora dupa ce in sfarsit ai reusit sa scapi de ei.

Post Comment