Sfaturi

Dezinfecteaza intreaga casa cu acest produs 100% natural! Este mai eficient decat inalbitorul obisnuit!

Acest dezinfectant natural poate fi folosit pe produsele de bucatarie si nu numai fara sa va ingrijorati ca va lasa in urma reziduuri nocive sa ca va afecta calitatea alimentelor. Pentru a-l prepara vei avea nevoie doar de doua ingrediente: otet si peroxid de hidrogen. Un studiu realizat de cercetatorii de la Virginia Tech a constatat ca pulverizarea consecutiva a acestor doua substante a ucis toate bacteriile de Salmonella si E. coli, avand o eficienta mai ridicata in comparatie cu inalbitorul obisnuit.

Otetul este un agent natural ce poate fi folosit in majoritatea sarcinilor de curatare. Dar atunci cand incercati sa eliminati agentii patogeni din alimente, cum ar fi E. coli, Salmonella si Listeria, produsele de curatat naturale isi pot uni fortele pentru a deveni si mai puternice. Utilizate corect, otetul si peroxidul de hidrogen ucid bacteriile, virusurile si germenii si sunt de 10 ori mai eficiente utilizate impreuna decat atunci cand sunt utilizate separat.

Pasul 1 – Se toarna otet nediluat intr-o sticla cu pulverizator. Optional, se adauga 5 pana la 10 picaturi de ulei esential antibacterian, cum ar fi de usturoi sau de arbore de ceai. Ambele uleiuri sunt antibacteriene si pot reduce mirosul caracteristic al otetului.

Pasul 2 – Peroxidul de hidrogen este afectat  de expunerea la lumina. Pastreaza solutia in ambalajul original si adauga un pulverizator, sau foloseste o sticla de culoare inchisa cu pulverizator.

Atentie! Nu pune otet si peroxid de hidrogen impreuna in aceasi sticla. Nu va avea aceeasi putere putere de curatare si prin combinarea celor doua substante rezulta acid peracetic, care poate fi daunator. Asa ca, cel mai bine este sa le pastrati separat.

dezinfectant

Pasul 3 – Pentru a dezinfecta suprafete, cum ar fi blaturi de bucatarie sau funduri de tocat, mai intai sterge-le cu apa si sapun. Pulverizeaza peste suprafata otetul si lasa-l sa actioneze timp de cinci minute. Sterge si stropeste aceasi zona cu peroxid de hidrogen. Lasa-l sa actioneze timp de cinci minute. Nu este nevoie sa clatesti.

Ordinea in care pulverizezi substantele nu conteaza atata timp cat le lasi pe fiecare sa actioneze timp de cinci minute.

Atentie! Nu folosi otet pe suprafetele de marmura. Acidul va afecta piatra.

Pasul 4 – Un studi al celor de la Universitatea din Florida a descoperit ca otetul este un dezinfectant puternic, reusind sa ucida 90% dintre bacteriile si virusurile de pe capsiuni.

apa-oxigenata

Mai intai clatiti produsele in apa pentru a indeparta particulele de pamant. Apoi, pulverizeaza otetul urmat de peroxidul de hidrogen. Se clateste si se serveste.

Post Comment