Sfaturi

Uimitoarele utilizari ale zatului de cafea! Iata cum poate fi folosit in casa ta si nu numai!

Ne place cafeaua si din fericire zatul de cafea este unul dintre produsele reciclabile datorita numarului mare de utilizari ale sale. Acestea sunt doar cateva dintre utilizarile zatului de cafea!

#1. Ingrasamant

Adauga zat de cafea pamantului in care se afla plantele ( un amestec de 50/50) pentru a contribui la buna dezvoltare a plantelor care iubesc mediul acid, cum ar fi:

Azalee

Begonia

Tufe de afin

Caladium

Salba Moale

Gardenia

Copac de magnolie

Rododendron

Trandafiri

De asemenea, poti adauga propriul tau compost pentru a echilibra amestecul, in special daca adaugi coji de oua!

#2. Dezodorizant al chiuvetei

Pune o lingura sau doua de zat de cafea in chiuveta si da drumul la apa. Nu face aceasta alegere in cazul unui sistem septic, de vreme ce orice lucru care lasa sedimente poate provoca aparitia blocajelor.

#3. Tine ganganiile la distanta

Presara zat de cafea in puncte strategice in casa ta pentru a tine la distanta si pentru a descuraja danatorii nedoriti.

#4. Improspateaza-ti mainile

Ai taiat vreodata ceapa sau usturoi si ti-au mirosit mainile o zi intreaga? Nu e tocmai placut. Pastreaza zatul de cafea proaspata la indemana pentru a te freca pe maini inainte de folosirea sapunului cu scopul de a indeparta mirosul.

#5. Produse de ingrijire corporala

Adauga boabe de cafea macinate in gelul tau de dus preferat pentru un parfum minunat, un plus de antioxidanti si pentru o exfoliere blanda a pielii.

#6. Deziinodorizantul casei tale

Usuca zatul de cafea si cu ajutorul unui filtru de cafea si unor resturi de textile realizeaza un mic saculet. Daca doriti un plus de prospetime, puteti adauga cateva picaturi de ulei esential de menta. Plaseaza saculetul sub chiuveta, in frigider, in congelator si nu numai pentru a absorbi mirosurile neplacute. Optional, poti adauga o lingurita de bicarbonat de sodiu inainte sa inchizi saculetul.

#7. Intretinere faciala

La fel cum functioneaza extre de eficient ca exfoliant natural al corpului, aceasi eficienta o prezinta si la nivelul fetei. Amesteca doua lingurite de zat de cafea cu o cantitate egala de cacao organica. Adauga trei linguri de lapte integral si o lingura de miere pentru un gel exfoliant plin de antioxidanti 100% natural.

 

Post Comment