Sfaturi

Cele mai inteligente utilizari casnice ale otetului

Otetul este cu siguranta un produs versatil care nu ar trebui sa liseasca din nici o gospoarie. In afara eficientei sale uimitoare, otetul este ieftin si disponibil mai peste tot. Acesta este non-toxic si se pastreaza o perioada lunga de timp fara sa-si piarda din putere, fiind o solutie mult mai sigura in comparatie cu inalbitorul, amoniacul sau cu alte produse chimice de curatare. De asemenea, cei mai multi oameni confirma uimitoarele sale beneficii si utilizari.

#1. Curata ferestrele

In loc sa cheltuiesti bani pe produse de curatare a ferestrelor, in special cele care includ substante chimice toxice sau potential toxice, de ce sa nu-ti prepari singur solutia de curatare? Amesteca doua linguri de otet alb cu ½ litru de apa si foloseste o sticla cu pulverizator. Pulverizeaza direct pe geam, apoi freaca geamul cu ziare, nu cu prosoape de hartie, care lasa dungi in urma lor.

#2. Curata hainele

Ti-ai patat hainele in iarba? Nici o problema. Prepara un amestec format dintr-o treime cana de otet alb si doua treimi cana de apa.Aplica solutia pe pata si sterge cu o carpa curata. Se repeta acest proces pana cand se elimina pata cat de mult posibil, iar apoi se spala ca de obicei.

De asemenea, atunci cand vine ziua de spalat rufe, adauga 50 de ml de otet alb de mere in masina de spalat. Culorile tale vor iesi mai indraznete si albul va fi chiar alb.

#3. Curata covoarele

Scapa de pata de pe covor folosind un amestec format din otet de mere si apa calda.

#4. Curata fructele si legumele

Otetul poate ajuta la eliminarea bacteriilor si reziduurilor de pesticide de pe suprafata fructelor si legumelor. Amesteca trei parti de apa cu o parte de otet alb si spala fructele sau legumele cu aceasta solutie. Apoi, clateste-le cu apa ca de obicei.

#5. Dizolva adezivul incapatanat

Nu reusesti sa dezlipesti acea eticheta enervanta de pe un produs? Sau ai lipit ceva din greseala? Incearca sa folosesti otet ca solvent pentru a dizolva o serie intreaga de adezivi comuni.

#6. Descurajeaza pisicile

Iubim pisicile, fara indoiala, doar ca uneori nu-ti doresti ca ele sa-si faca nevoile in patul in care dormi sau in locul de joaca al copiilor. Descurajeaza-le aplicand otet imprejurul zonei pe care doresti sa o protejezi la fiecare cateva luni.

Post Comment