Case din toata lumea

Zici ca sunt din povesti! Aceste casute din lemn de stejar ascund ceva uimitor in interiorul lor!

Dan Pauly construieste case, case de gradina, casute, saune si toate par a fi desprinse direct din paginile unei carti de povesti.  Cladirile asimetrice de dimensiuni mici au un acoperis lung inclinat, un cos de fum stramb care le ofera un farmec aparte si o fereastra in partea din fata care este insotita de un ghiveci cu flori. Toate casutele proiectate de Pauly si de compania sa The Rustic Way, desprinse parca dintr-o padure fermecata, sunt construite din lemn vechi de stejar reconditionat, fiecare piesa fiind restaurata pentru a reflecta starea naturala a unui lemn supusi trecerii timpului si intemperiilor.

Implicarea lui Pauly in mestesugul prelucrarii lemnului este o mostenire de familie. In urma cu patru generatii, in perioada anilor 1800, familia sa a emigrat in Statele Unite ale Americii, acolo unde a construit mai multe hambare in Minesota, unele dintre acestea aflandu-se in picioare si in ziua de azi. Aceasta istorie pastreaza vie dragostea lui Pauly pentru acest mestesug. “Cand descopar un vechi hambar”, declara Pauly, “imi dau seama ca ar putea fi acelasi lemn folosit de strabunicul meu cu mai mult de 100 de ani in urma.  Cred ca respectul pe care-l port pentru mesterii din trecut si pentru lemnul folosit face o diferenta semnificativa in fiecare creatie a mea.”

Pauly a construit mai multe astfel de casute mai mult decat interesante, am spune noi. La exterior, ele par a fi casute desprinse din paginile unor povesti pentru copii. Toate aceste casute impartasesc aceeasi forma capricioasa, asimetrica si au interioare confortabile.

Un lucru ce este in intregime diferit despre aceste cabine, cu toate acestea, este faptul ca toate gazduiesc o camera cu adevarat unica. Va fi necesar sa privim imaginile urmatoare pentru a vedea ce a construit Pauly in interiorul acestor cabine fermecatoare.

casuta-01

casuta-02

casuta-03

casuta-04

casuta-06

casuta-07

casuta-08

Post Comment