Case din toata lumea

Atrage prin simplitatea sa! Aceasta cabana este atat de mica incat nu sunt necesare autorizatii!

Nu cu multi ani in urma, designerul de origine finlandeza Robin Falck a vrut sa construiasca un loc pe care sa-l poata numi “acasa”. In anul 2010, in timp ce se afla intr-o drumetie prin padure, a descoperit o locatie frumoasa pentru casa visurilor sale. Cu toate acestea, era o problema. In mai putin de un an era chemat la serviciul militar obligatoriu si stia faptul ca nu are timpul necesar sa construiasca ceva substantial, pentru care ar fi fost nevoie de autorizatii.

In Finlanda, iti este permis sa construiesti o mica locuinta fara autorizatie. Condintia ce trebuie respectata este aceea ca locuinta sa fie mai mica de 9 – 12 metri, in functie de locatie.

Dupa ce a proiectat cabana in timpul lunilor de iarna, Robin si-a inceput proiectul in luna iunie. Acesta a incercat sa foloseasca cat mai multe materiale din surse locale si reciclate. La transportul materialelor catre locul de constructie nu au fost utilizate utilaje, ci au fost transportate cu mainile goale. Pentru terminarea proiectului i-au fost necesare doua saptamani. Costul proiectului a fost estimat de Robin in jurul sumei de 10500 $, fara a fi inclusa si manopera.

Robin spune ca unghiul si dimensiunea ferestrei confera interiorului o multime de lumina naturala. Mai mult decat atat, prin aceasi fereastra poti vedea chiar si stelele noaptea. La primul nivel se afla o zona de lounge cu micro-bucatarie si la al doilea nivel este pentru dormit si depozitare.

cabana-02

cabana-03

cabana-06

cabana-04

cabana-05

 

Post Comment