Casa Dormitor

Cat de sanatos este aerul din casa ta? Cinci plante care pot creste si in apartamentele cu lumina putina!

Una dintre cele mai mari frustrari care apare atunci cand traiesti intr-un apartament cu lumina limitata este sarcina aproape imposibila de a pastra plantele de apartament fericite. Desi toate plantele au nevoie de lumina pentru a supravietui, exista plante care pot creste chiar si apartamentele cu un deficit de lumina naturala daca stiti ce specii de plante sa alegeti.

Cel mai simplu mod de a determina care dintre plante se vor bucura de acest mediu este acela de a acorda atentie la conditiile naturale ale plantei.  Plantele suculente, catusii si alti locuitori ai desertului sunt cele mai potrivite pentru locurile insorite, in timp ce tot ceea ce creste in mod natural pe solul padurii, sub o bolta sau care se dezvolta bine la umbra sunt candidatii ideali pentru apartamentele iluminate slab.

Acestea sunt cele mai bune alegeri pentru apartamentele iluminate slab:

#1. Planta paianjen (Chlorophytum Comosum)

plante-de-apartament-01

O planta populara inca de acum zeci de ani, este recunoscuta adesea pentru tulpinile subtiri si flexibile care poarta frunze cu radacini, acestea avand o contributie importanta la efectului sau decorativ. Aceste plante se bucura atunci cand radacinile lor sunt aglomerate si se pot dezvolta in conditii de luminozitate scazuta.

#2. Planta sarpelui (Sansevieria Trifasciata)

plante-de-apartament-02

Aceasta este alegerea mea preferata pentru colturile intunecate ale apartamentului meu.  Are un aspect sculptural, adauga un plus de viata camerei in care se afla si pare sa prospera foarte bine si fara o ingrijire speciala.

#3. Planta ZZ (Zamioculcas zamiifolia)

plante-de-apartament-03

Aceasta planta poate tolera atat lumina scazuta cat si neglijenta in privinta udarii regulate. Este o alegere excelenta pentru cei care nu au foarte mult timp la dispozitie pentru ingrijirea si udarea plantelor.

#4. Bambus norocos (Dracaena Sanderiana)

plante-de-apartament-04

Bambusul este o alegere excelenta pentru camerele slab iluminate si este o alegere destul de accesibila.

#5. Crinul pacii (Spathiphyllum Wallisii)

plante-de-apartament-05

Cunoscut ca o alegere excelenta pentru imbunatatirea calitatii aerului interior, Crinul pacii este una dintre putinele optiuni prietenoase cu lumina scazuta care produce flori.

Important! Dintre toate cele cinci optiuni, planta paianjen este singura optiune care nu reprezinta un pericol pentru sanatatea animalelor de companie. Unele dintre celelalte trebuie sa fie ingerate in cantitati mari, dar cu toate acestea, ar trebui sa constientizam ca reprezinta un pericol pentru sanatatea prietenilor nostri necuvantatori.

Post Comment