Dormitor Sfaturi

Oamenii de stiinta confirma! Arderea acestei plante purifica aerul din casa ta si imbunateste starea de sanatate!

Indiferent de sezon, este o idee excelenta sa cureti aerul din casa ta pentru a scapa de microbil si de toate celelalte substante toxice pe care nimeni nu si-ar dori sa le respire. O excelenta modalitate prin care poti curata aerul din casa ta este sa arzi salvie. Aceasta practica a fost folosita inca de acum cateva sute de ani, dar multi oameni au considerat-o deja un vechi obicei. Cu toate acestea, studiile actuale demonstreaza ca poate distruge bacteriile din aer.

Cum functioneaza acest purificator natural?

Cercetatorii au demonstrat recent ca arderea salviei elimina peste 94% din bacteriile din aer. Cand cercetatorii au testat aerul o zi mai tarziu, avea in continuare aceasi puritate. Cea mai buna modalitate este “afumarea”. Se ia o mana de salvie uscata, se rasuceste in forma de bat si apoi se aprinde capatul exterioral “batului”. Fumul rezultat va distruge aproape toate bacteriile din aer. Salvia alba este de preferat si exista chiar si arzatoare pentru salvie care vor face aceasta activitate una mai usoara.

Spre deosebire de “purificatoarele de aer” chimice care doar mascheaza mirosurile din aer, salvia este 100% naturala si nu va provoca reactii alergice persoanelor care au un miros sensibil. De asemenea, miroase minunat! Cercetatorii au constatat ca fumul are nevoie de aproximativ o ora pentru a curata aerul. Desi puteti cumpara bastoane gata facute de salvie, unii oameni prefera sa creasca si sa se ocupe de propriile lor plante aromatice pentru aceasta practica.

Importanta unui aer curat

Exista mai multe motive pentru care oamenii devin din ce in ce mai preocupati de calitatea aerului din casele lor. Motivul principal este legat de sanatate. Calitatea slaba a aerului poate provoca: astm, tuse, infectii respiratorii, dureri de cap, ameteala, oboseala, cancer de plamani, afectiuni cardiovasculare.

Nu intra in panica! Problemele cronice de sanatate mentionate mai sus apar ca urmare a expunerii pe termen lung la aer poluat. Insa, unele dintre problemele de sanatate de care suferi tu sau familia ta in prezent pot fi rezultatul unei slabe calitatii a aerului din casa ta. Arderea salviei este un mod eficient si natural prin care poti curata aerul si prin care poti renunta la griji in privinta asta.

Arderea salviei – Intrebari frecvente

Unde pot gasi bastoane de salvie? Ar trebui sa poti gasi la magazinele de produse naturale sau in magazinele de uleiuri esentiale.

De cata salvie am nevoie pentru a incerca asta? Vei avea nevoie de aproximativ un pumn de salvie pentru a incerca aceasta metoda de purificare a aerului.

Este sigura aceasta metoda pentru copii sau pentru animalele mele de companie? Este sigura atat pentru copii cat si pentru animalele de companie. Animalul dumneavoastra de companie s-ar putea sa nu aprecieze mirosul deoarece au un simt al mirosului mai dezvoltat decat al nostru, dar nu-i va face rau.

 

Post Comment