Cea mai eficienta metoda de curatare a pernelor! Este esential pentru sanatatea ta sa faci asta!
Dormitor

Cea mai eficienta metoda de curatare a pernelor! Este esential pentru sanatatea ta sa faci asta!

Pernele poarta praf, murdarie, sudoare si o multime de alte lucruri pe care preferam sa nu le pomenim. In cele ce urmeaza vei afla cum poti curata pernele astfel incat sa fii sigura ca te odihnesti pe o perna curata, care nu-ti pune in pericol starea de sanatate.

Spala pernele la masina de spalat

Cele mai multe tipuri de perne din material sintetic pot fi spalate in masina de spalat si uscate la o temeperatura scazuta. Cu toate acestea, pentru a fi sigur, verifica eticheta. Retina ca apa trebuie sa aiba 60 de grade sau chiar mai mult pentru a ucide acarienii din praf, asa ca asigura-te ca apa nu este setata la o temperatura mult prea joasa. Mai mult decat atat, luati in considerare un ciclu suplimentar de stoarcere pentru a elimina cat mai mult posibil din umezeala.

Alege detergentul cu grija!

Alegerea pe care ti-o doresti in acest caz este ceva nu foarte parfumat si care va putea fi clatit destul de eficient. Un tip de detergent simplu este mai eficient in acest caz.

Usuca pernele bine

Asigura-te ca pernele sunt uscate complet, deoarece umezeala ramasa ar putea readuce mucegaiul, bacteriile si acarienii pe care incerci sa-i eviti. Usuca la  o temperatura joasa si verifica la fiecare 20 pana la 30 de minute pentru a asigura o uscare uniforma. Pentru un plus de volum al pernelor, adauga o minge de tenis pusa intr-un ciorap.

Nu supraincarca masina de spalat

Va fi necesar sa spei si sa usuci cel putin doua perne la un moment dat pentru a mentine echilibrul masinii de spalat, dar ai grija sa nu adaugi mult prea multe lucruri in acelasi timp. Pernele au nevoie de multa apa pentru a fi curatate temeinic si o multime de spatiu pentru a se usca complet.

Aspira pernele din spuma

Pernele din spuma nu ar trebui sa fie spalate. Acestea pot fi presate cu amidon de porumb. Permite-i amidonului sa actioneze timp de o ora sau mai mult si apoi aspira-le cu atentie.

Improspateaza-ti pernele in uscator

Pune pernele in uscator pe optiunea “air fluff” la fiecare cateva luni pentru a reduce cantitatea de praf din acestea. De asemenea, poti adauga si un prosop umezit in otet, de vreme ce otetul ucide orice urma de mucegai si bacterii.

Post Comment