Iata ce se intampla cand ai o lampa din sare de Himalaya in casa ta!
Sfaturi

Iata ce se intampla cand ai o lampa din sare de Himalaya in casa ta!

Lampile din sare de Himalaya au devenit extrem de populare si asta nu neaparat datorita aspectului lor atragator, ci datorita beneficiilor pe care le au asupra mediului inconjurator si sanatatii organismului. Simpla aprindere a unei astfel de lampi te va face sa te simti mai bine fizic, mental si emotional in cel mai scurt timp.

In continuare iti vom prezenta cateva dintre motivele pentru care aceasta lampa nu ar trebui sa lipseasca din casa ta:

#1. Aerul va fi mai curat

Beneficiul cel mai evident oferit de o lampa din sare este capacitatea sa incredibila de a filtra aerul din casa ta, eliminand praful, fumul de tigara, polenu si alti contaminanti din aer.

Aceste lampi ajuta la filtrarea aerului atragand moleculele de apa si orice particule straine pe care le poarta acestea.  Acest fenomen este cunoscut sub numele de higroscopicitate. Atunci cand lampa este pornita, caldura emanata elibereaza inapoi moleclele de apa, dar pastreaza toate particulele absorbite in interiorul lampii.

#2. Simptomele de alergie vor fi reduse

De vreme ce lampile din sare filtreaza particulele microscopice din aer, inclusiv polenul, praful, firele de par ale animalelor de companie, fungii si mucegaiul, ele pot reduce intr-adevar o cantitate extrem de mare de alergeni din aer, facandul-le decorul perfect pentru cei care sufera de alergii.

De asemenea, aerul curat te va ajuta sa ramai sanatos si sa te imbolnavesti mai rar.

#3. Vei dormi mai bine

Fiecare molecula este format din atomi, iar fiecare atom este alcatuit din trei tipuri de particule: protoni (sarcina pozitiva), electroni (sarcina pozitiva) si neutroni (neutrii). Din pacate, ionii pozitivi din aer te pot impiedica sa te odihnesti cum trebuie. Asta deoarece acestia au un efect foarte negativ asupra corpului nostru, dar cu toate acestea ei se afla peste tot in jurul nostru. Lampile din sare de Himalaya, cu toate acestea, elibereaza ioni negativi care vor neutraliza ionii pozitivi.

Pastrarea unei lampi de sare in dormitor te poate ajuta sa dormi mai bine prin imbunatatirea calitatii aerului si prin neutralizarea ionilor pozitivi. In cazul in care aveti nevoie de intuneric comlet pentru a dormi, trebuie doar sa porniti lampa de sare timp de cateva ore in timpul zilei si apoi sa o opriti inainte de a merge la culcare.

#4. Vei respira mai usor

Este de asemenea de mare folos si celor care sufera de astm sau de orice alte afectiuni respiratorii. De fapt, sarea roz de Himalaya este foarte buna pentru curatarea cailor respiratorii si exista chiar si inhalatoare din sare roz de Himalaya disponibile on-line.

#5. Vei avea mai multa energie

Ionii pozitivi sunt adevarati vampiri energetici. Studiile au dovedit ca petrecerea timpului in natura ne energizeaza, deoarece exista mai multi ioni negativi afara. Din moment ce lampile din sare de Himalaya neutralizeaza ionii pozitivi si elibereaza ioni negativi, te vei simti mai energic acasa si eventual la birou atunci cand utilizezi una.

#6. Vei avea mai putine dureri de cap

Lampile din sare  ajuta la imbunatatirea starii de spirit, promoveaza relaxarea si imbunatateste transportul de oxigen la creier si la alte organe. Acest lucru nu numai ca iti imbunatateste putera de concentrare dar, de asemenea, te ajuta sa te eliberezi de stres si iti ofera mai multa energie pe tot parcursul zilei, iar tu vei avea mai putine dureri de cap.

#7. Vei fi mai fericit

Prin cresterea fluxului de oxigen la creier, nivelul de serotonina va fi unul ridicat si tu vei fi mai fericit.

Daca ti-a placut acest articol, sustine activitatea noastra apasand butonul de share! Pentru a fi la curent cu ultimele articole, nu uita sa dai like paginii de facebook! Va multumim!

Post Comment