Ceara de albine – ZECE utilizari la indemana pe langa casa
Casa

Ceara de albine – ZECE utilizari la indemana pe langa casa

Secretiile glandulare ale albinelor pot face mult mai mult decat formarea diviziunii celulare a unui stup. In 1215 copii ale Magna Carta au fost livrate purtand un sigiliu din ceara de albine. In zilele noastre, este un ingredient folosit la prepararea lumanarilor si cosmeticelor, dar poti vizita un magazin de produse traditionale, poti cumpara o bucata de cara si o poti utiliza in diferite moduri in jurul casei, de asemenea.

#1. Deblocheaza un sertar

Un strat subtire de ceara pe sinele de lemn sau de metal va face ca sertarul biroului vechi sa alunece lin. Ferestrele, de asemenea.

#2. Deblocheaza piulitele intepenite

Slabeste o piulita ruginita intepenita turnand peste ea ceara topita.

#3. Ceruieste lemnul

Pentru elementele structurale care trebuie sa arate bine, dar care nu sunt utilizate (cum ar fi grinzile expuse), incalzeste parti egale de ceara de albine, ulei de in si terebentina. Se aplica cu o carpa groasa in timp ce amestecul este inca cald.

#4. Conservarea bronzului

Pentru a preveni oxidarea cauzata de aerul umed, prepara o solutie de 100 de grame ceara de albine topita intr-un litru de terebentina. Se aplica cu o carpa intr-un strat subtire.

#5. Reconditioneaza sfoara uzata

Infasoara o lungime de sfoara cerata in jurul corzii de mai multe ori, inoada capetele si taie excesul de sfoara.

#6. Lubrifiaza suruburile

Aplica o cantitate mica de ceara deasupra suruburilor pentru a rezistan coroziunii si pentru o insurubare lina.

#7. Ai grija de fundul de tocat din lemn

Adauga o jumatate de lingurita de ceara de albine la o cana de ulei mineral, pune amestecul in cuptorul cu microunde pana se topeste ceara si aplica pe fundul de tocat cu o carpa moale.

#8. Pastreaza patina

Sigileaza o chiuveta de cupru fracand-o cu ceara de albine si lustrieste excesul cu o carpa care nu lasa scame.

#9. Piele impiermeabila

Se combina parti egale de ceara de albine, seu si ulei animal. Se incalzeste amestecul si se foloseste o carpa pentru a-l aplica pe cizme de lucru sau manusi.

#10. Lustruieste blaturile de piatra

Ofera-i un luciu natural frecand ceara de abline topita pe aceasta suprafata cu o carpa de caprioara. Lasa sa se usuce si apoi sterge.

Daca ti-a placut acest articol, sustine activitatea noastra apasand butonul de share! Pentru a fi la curent cu ultimele articole, nu uita sa dai like paginii de facebook! Va multumim!

 

Post Comment