Stiai cat este de periculos sa depozitezi aceste lucruri in baie? Nu vei mai face niciodata asta!
Sfaturi

Stiai cat este de periculos sa depozitezi aceste lucruri in baie? Nu vei mai face niciodata asta!

Baia poate fi locul rutinei de dimineata, dar pastrarea tuturor lucrurilor de care ai nevoie dimineata in cabinetul cu medicamente le poate expune pe acestea unor bacterii daunatoare care iti pot pune in pericol sanatatea. Se pare ca o multime de obiecte pe care le folosim zi de zi pot fi deteriorate de mediul cald si umed din baie.

#1. Periuta de dinti

Daca este un lucru pe care toata lumea il pastreaza in baie, este periuta de dinti. Cu toate acestea, oamenii de stiinta sugereaza ca ar trebui sa faci acest lucru pe riscul tau, mai ales daca  ai colegi de camera. Cercetatorii de la Universitatea Quinnipiac au gasit materii fecale pe 60% dintre periutele de dinti pastrate in baile comune, indiferent de modul in care au fost acestea depozitate. Iar tragerea apei cu capacul de toaleta inchis nu te va salva de bacterii. Iar folosirea unui capac de periuta de dinti promoveaza cresterea bacteriilor, deoarece nu permite periutei sa se usuce intre utilizari, asa ca nici in acest caz nu ai noroc. Pe cat de ridicol ar suna, cel mai bine este sa pastrati periuta de dinti intr-o alta camera a casei.

#2. Anticonceptionale

Caldura si umiditatea din baie pot reduce potenta partial sau complet a anticonceptionalelor si a altor medicamente, cum ar fi cele de raceala si gripa sau analgezice. Rezerva acel spatiu de stocare pentru leucoplast si pasta de dinti, iar medicamentele pastreaza-le intr-un sertar racoros si ferit de umezeala, departe de aragaz, chiuveta si aparate fierbinti.

#3. Aparatele de ras

Mediul umed poate cauza oxidarea si ruginirea lamelor metalice, inainte de a le putea folosi. Cu exceptia cazului in care acestea sunt sigilate intr-un ambalaj etans, gaseste un nou loc pentru a-ti ascunde echipamentul de barbierit.

#4. Machiaj

Pastrarea machiajului in baie ar putea sa fie la indemana ta, dar nu va avea o viata lunga daca faci asta. Caldura si umiditatea iti vor distruge produsele preferate de frumusete. Chiar daca sunt ieftine, nimeni nu-si doreste sa cumpere inlocuitori tot timpul. Pastreaza-le intr-un loc uscat si racoros in schimb.

#5. Pensule de machiaj

Pensulele de machiaj pastrate in aer liber sunt, de asemenea, susceptibile germenilor din toaleta. Dar, chiar daca le pastrezi intr-un sertar, tot nu se vor descurca in mediul umed din baie. Umezeala din aer sprijina dezvoltarea bacteriilor si poate provoca dezvoltarea mucegaiului pe perii in unele cazuri exceptionale. In schimb, pastreaza-le in dormitor.

#6. Parfum

Parfumul tau preferat s-ar putea capata un miros ranced si greu daca este pastrat in baie  pentru mai mult timp. Cresterile bruste de temperatura cauzate de aburi  iti pot strica chiar si cel mai scump parfum. Cel mai bine este sa-ti pastrezi parfumurile intr-un sertar sau pe un raft in dormitor in afara lumii directe a soarelui, unde temperatura este relativ constanta.

#7. Bijuterii

La fel ca in cazul lamelor de ras, umezeala din aer poate avea un efect negativ asupra bijuteriilor tale preferate. Bijuteriile ieftine care au un sistem de inchidere din metal vor incepe sa rugineasca, iar argintul isi va pierde luciul mai repede decat daca ar fi pastrat inchis intr-o cutie de bijuterii in alta camera.

Daca ti-a placut acest articol, sustine activitatea noastra apasand butonul de share! Pentru a fi la curent cu ultimele articole, nu uita sa dai like paginii de facebook! Va multumim!

 

Post Comment