De ce ar trebui sa ai un bloc din sare de Himalaya in bucatarie si cum se foloseste
Casa

De ce ar trebui sa ai un bloc din sare de Himalaya in bucatarie si cum se foloseste

Probabil ai auzit despre lampile din sare de Himalaya si ce pot face acestea pentru tine. Dar ai auzit de minunile oferite de blocul din sare de Himalaya? Sau, poate ca ideea de a gati o masa delicioasa pe o caramida mare din sare este o idee cu totul nou pentru tine. Oricum ar fi, esti in locul potrivit pentru a afla cat mai multe despre asta.

Blocurile din sare roz au inceput sa devina din ce in ce mai populare si dintr-un motiv foarte bun. Nu numai ca aceste cristale colorate preistorice ne fac mesele mai gustoase si mai interesante, dar mai arata si extraordinar de bine! In continuare iti vom prezenta zece motive pentru care blocul din sare de Himalaya este un instrument natural de care toata lumea are nevoie in bucatarie:

#1. Un plus de minerale sanatoase in mancare

Gatind pe o caramida de sare roz mancarea ta va imprumuta toate beneficiile oferite de sarea roz de Himalaya. Aceste beneficii includ echilibrarea pH-ului corpului, stabilizarea nivelului de hidratare, imbunatatirea digestiei si reducerea refluxului de acid. Desigur, cantitatea de sare absorbita depinde de o serie de factori – nivelul de umiditate, grosimea si continutul de ulei al hranei pregatite, precum si temperatura blocului sunt doar cativa dintre factorii determinanti.

#2. Un gust mai complex decat sarea de masa

In plus fata de NaCl  (sarea de masa obisnuita), sarea roz de Himalaya contine peste 80 de minerale si alte elemente. Nu numai ca acest mod de a gati este mai sanatos, dar ii ofera si o aroma mai complexa. Mesele preparate pe un bloc de sare vor prelua o parte din aceasta complexitate, transformand alimentele familiare intr-o experienta noua si interesanta.

#3. Un pic de sare, nu mult

Cistalele de sare roz din Himalaya au o porozitate foarte scazuta si o retentie minima de umiditate. Din cauza acestor doua caracteristici, blocul de sare nu iti va tranforma produsele alimentare intr-o saramura de nesuportat. In schimb, blocul de sare roz ii va oferi doar o mica parte din aroma sa foarte interesanta mancarii pe care o prepari.

#4. Suprafata natural anti-microbiana

Spre deosebire de alte moduri de preparare si de suprafete de gatit, nu va trebui sa te ingrijorezi niciodata cu privire la prezenta microbilor atunci cand gatesti pe un bloc de sare roz din Himalaya. Acest lucru se datoreaza porozitatii scazute si retentiei reduse de umiditate, care creeaza un mediu natural anti-microbian.

#5. Rezistenta extrema la temperatura

Cu scopul de a preveni craparea suprafetei, blocurile de sare trebuie sa fie incalzite lent. Acestea fiind spuse, sarea roz de Himalaya are o rezistenta extrema la temperaturi inalte, cu un punct de topire de peste 800 ºC, fiind o alegere excelenta pentru gatitul la temperaturi ridicate.

#6. Distributie superioara a temperaturii

Datorita structurii cristaline a sarii roz de Himalaya, caldura se raspandeste uniform prin intregul bloc in loc sa radieze din mijloc spre margini. Hrana preparata pe bloc va fi gatita in acelasi ritm, indiferent ca va fi pozitionata in mijloc sau pe margini.

#7. Sustine o temperatura constanta indelungata

De asemenea, acest lucru se datoreaza structurii cristaline. Blocurile de sare roz sustin temperatura constanta o perioada mai indelungata de timp (rece sau cald), comparativ cu orice alta suprafata de gatit sau de servit. Asta inseamna ca nu va trebui sa-ti faci girji ca alimentele preparate pe blocul de sare vor fi prea rece sau prea calde, in timp ce astepti pregatirea garniturilor.

#8. Platouri de servit

Aceste blocuri sunt atat de frumoase si de interesante incat este aproape imposibil sa nu le folosesti si ca platouri de servit.

Daca ti-a placut acest articol, sustine activitatea noastra apasand butonul de share! Pentru a fi la curent cu ultimele articole, nu uita sa dai like paginii de facebook! Va multumim!

Post Comment