Aceste combinatii iti pot pune in pericol sanatatea! Nu amesteca niciodata aceste produse de curatare!
Sfaturi

Aceste combinatii iti pot pune in pericol sanatatea! Nu amesteca niciodata aceste produse de curatare!

Multe produse de curatare comune sunt de mare ajutor acasa sau la birou. Dar, amestecarea unora dintre aceste produse poate provoca gaze toxice, acizi iritanti si substante daunatoare pentru sanatatea ta.

Uneori, cei mai multi dintre noi ne lovim de treburi casnice dure la domiciliu sau la locul de muna. Si, uneori, se intampla ca un produs de curatare sa nu functioneze in conformitate cu planul nostru. Confruntati cu propria fustrare, am putea deveni creativi in incercarea noastra de a reolva problema si am putea combina produse ce nu ar trebui sa fie combinate niciodata.

Specialistii ne ofera un avertisment cu privire la amestecarea anumitor produse comune de curatare. Pentru sanatatea si siguranta ta, nu amesteca niciodata aceste produse de curatare:

#1. Otet si bicarbonat de sodiu – Individual, otetul si bicarbonatul de sodiu sunt agenti de curatare extrem de eficienti, atat acasa cat si la birou. Cu toate acestea, aceste produse de curatare nu ar trebui amestecate niciodata. Bicarbonatul este alcalin si otetul este acid. Atunci cand sunt combinate, cele doua produse rezulta in apa si acetat de sodiu. Dar, in cea mai mare parte apa. In plus, daca sunt depozitate impreuna in acelasi recipient, amestecul poate exploda.

#2. Alcool si inalbitor – Desi aceasta combinatie s-ar putea sa nu te faca sa lesini, acest amestec poate fi iritant si toxic. Tine minte pentru totdeauna: nu amesteca niciodata inalbitorul cu altceva in afara de apa. Chiar si alte produse, cum ar fi produsele de curatare a toaletei sau detergenti pot avea ingrediente care nu ar trebui sa fie amestecati cu inalbitor.

#3. Otet si peroxid de hidrogen – Unii spun ca ar trebui sa pulverizezi otet si peroxid de hidrogen pe blaturile de bucatarie si pe fructe pentru a indeparta microbii si ceara.  Expertii spun ca aceasta este o metoda destul de sigura. Cu toate acestea, cele doua produse nu ar trebui amestecate in acelasi recipient. Combinarea acestor doua produse creeaza acid peracetic, care este potential toxic. Acidul paracetic poate irita ochii, pielea si sistemul respirator.

#4. Otet si inalbitor – Combinarea acestor doua produse de curatare poate iti creeaza impresia unui dezinfectant puternic. Dar, aceste doua ingrediente nu ar trebui amestecate niciodata. Impreuna acestea produc clor gazos, care la nivelul scazute poate provoca tuse, probleme de respiratie si senzatie de arsura la nivelul sistemului respirator.

#5. Solutie de desfundare a tevilor de scurgere si o alta solutie de desfundare a tevilor de scurgere – Utilizzeaza un singur produs conform indicatiilor de pe pachet.Tratamentul necesita, de obicei, doar o jumatate de sticla. Specialistii nu recomanda amestecarea a doua produse diferite sau folosirea unui produs dupa celalalt, chiar daca au aceasi formula. Acestea sunt formule puternice si ar putea cauza chiar si o explozie daca sunt combinate. Si daca acestea nu rezolva problema, nu ar trebui sa mai incercati un alt produs, ci sa sunati un instalator.

#6. Amoniac si inalbitor – Amoniacul si inalbitorul produc un gaz numit cloraina. Potrivit specialistilor, aceasta combinatie produce simptome asemanatoare cu cele produse de inalbitor in combinatie cu otet – impreuna cu dificultati de respiratie si dureri in piept. Multe produse de curatare a ferestrelor contin amoniac, asa ca nu amestecati niciodata aceste produse cu inalbitor.

Daca ti-a placut acest articol, sustine activitatea noastra apasand butonul de share! Pentru a fi la curent cu ultimele articole, nu uita sa dai like paginii de facebook! Va multumim!

Post Comment