Casuta iubitorilor de excursii montane! Iata ce o face sa fie atat de speciala!
Case din toata lumea

Casuta iubitorilor de excursii montane! Iata ce o face sa fie atat de speciala!

Daca vrei sa locuiesti intr-un spatiu de dimensiuni reduse trebuie sa profiti din plin de fiecare centimetru utilizabil. De exemplu, scarile se trasforma in spatiu de depozitare sau in casuta pisicii. Fiecare loc din casa isi poate gasit utilitatea. Dar, unul dintre cele mai putin utilizate spatii ale casei este chiar acoperisul; in timp ce unele acoperisuri suporta panouri solare, cele mai multe dintre cele pe care le-am vazut sunt goale.

Aceasta casuta de munte, construita de iubitorii de excursii montane Tina si Luca, este o exceptie.  Accesul catre terasa impermeabila situata pe acoperis se face printr-o mica usa aflata in dormitor. Locuinta are o dimensiune de 20 de metri patrati si a fost construita special pentru a satisface pasiunea cuplului pentru alpinism. Acesta este motivul pentru care exista foarte mult spatiu de depozitare pentru echipamentul lor. Locuinta a fost construita pentru a sprijini stilul montan de viata in adevaratul sens al cuvantului, aceasta nefiind conectata la reteaua de electricitate. Este prevazuta cu panouri solare, cu sistem de colectare a apei de ploaie si cu o toaleta ecologica.

casa-02

casa-03

casa-04

Accesul in casa se face prin setul elegant de usi fraceze care aduc multa lumina in zona de living in case se afla si un pat extensibil gata sa primeasca oaspetii. Casa ascunde foarte multe spatii de depozitare ascunse care pot fi folosite atunci cand este nevoie. Nu lipsesc masa de sufragerie, masa de cafea, scaunele si multe altele.

casa-05

casa-06

In bucatarie ne atrag atentia imediat blaturile de bucatarie. Baia este una standard pentru o casa de dimensiuni mici, cu un dus, toaleta si o chiuveta de dimensiuni mici.

casa-07

La etaj de afla dormitorul principal. Dincolo de pat se afla usa care ne conduce pe terasa acoperisului, situata deasupra dormitorului. Restul acoperisului este un plan inclinat pe care se afla panourile solare.

casa-08

casa-09

Desi terasele pe acoperis sunt frumoase, ele sunt o adevarata provocare, deoarece trebuie sa fie luate in considerare cateva probleme esentiale, cum ar fi accesul, siguranta si cantitatea de zapada pe care o poate suporta. Dar este ceva realizabil, iar aceasta casuta a demonstrat asta din plin.

casa-10

Daca ti-a placut acest articol, sustine activitatea noastra apasand butonul de share! Pentru a fi la curent cu ultimele articole, nu uita sa dai like paginii de facebook! Va multumim!

Post Comment