Aceasta substanta din casa ta iti poate otravi cainele! Ai mare grija!
Animalute

Aceasta substanta din casa ta iti poate otravi cainele! Ai mare grija!

In timpul lunilor lungi de iarna, antigelul este o substanta foarte des utilizata la masinile noastre din motive evidente, dar antigelul poate fi, de asemenea, gasit si in alte zone ale casei tale. De aceea, medicul veterinar Denise Petryk ne avertizeaza sa avem mare grija cum manipulam aceasta substanta atunci cand suntem posesori de animale de companie. Substanta chimica toxica are un gust dulce pentru animale si poate fi gasita in vopsea, in globurile de Craciun, in incalzitoarele solare de apa  si in standurile panourilor de baschet.

Simptomele ingestiei de antigel poate include pierderea echilibrului, consumul excesiv de apa, sensibilitate abdominala si convulsii. Animalul dumneavoastra de companie va avea nevoie de un antidot in cateva ore de la ingestia acestei substante si de aceea medicul veterinar va sfatuieste sa actionati rapid daca suspectati o problema.

antigel

Dr. Petryk recomanda pastrarea acestei substante in containere inchise foarte bine, ferite de animalele de companie. Asigura-te ca recipientele sunt sterse si lipsite de orice scurgeri. De asemenea, nu uita sa cureti orice scurgeri imediat dupa ce ai terminat treaba la masina in cazul in care lucrezi in curte. Este intotdeauna bine sa fii atent in cazul in care sunt implicate substante chimice foarte toxice.

Post Comment