Cainele tau simte aceste 5 lucruri la tine mai bine decat oricine!
Animalute

Cainele tau simte aceste 5 lucruri la tine mai bine decat oricine!

Timp de secole, oamenii au primit cu drag afectiunea si compania cainilor. Si toate acestea se datoreaza faptului ca aceste animale sunt creaturi inteligente si perceptive. Ei nu pot intelege nuantele vietii de zi cu zi, desigur, dar cainii au o capacitate incredibila de a intelege modul in care se simt stapanii lor, atat fizic cat si emotional. Intr-adevar, nu degeaba este considerat a fi cel mai bun prieten al omului.

Citeste in continuare pentru a afla unele dintre lucrurile incredibile pe care prietenul tau canin le poate spune despre tine:

#1. Ei stiu daca esti speriat

Ai auzit un sunet neobisnuit in toiul noptii? Cainele iti poate simti frica si iti va imita de obicei comportamentul. Daca vrei sa atenuezi teama cainelui, este necesar ca mai intai sa faci asta in cazul tau.  In acest caz exista o singura exceptie, iar aici ne referim la rasele de caini care au fost crescute pentru a fi caini de paza.

#2. Ei observa inegalitatea

Cainii isi pot da seama daca ai un favorit printre ei. Sa presupunem ca ai doi caini care au castigat o recompensa pentru un comportament bun. Daca numai unul dintre ei primeste recompensa, celalalt va percepe asta si va crede ca a facut ceva gresit. Se poate ajunge pana la incetarea cooperarii intre cei doi si stapan.

#3. Ei stiu daca le acorzi sau nu atentie

Orice posesor al unui animal de companie  inteligent stie ca acest lucru este pe deplin adevarat. Studiile arata ca ei sunt perfect constienti daca exista sau nu oameni in jur si se vor comporta ca atare. Chiar si cel mai educat caine nu poate face tentatiilor atunci cand nu exista oameni in jur pentru a-l certa.

#4. Ei stiu daca esti sau nu bolnav

Cainii au fost foarte mult apreciati – si folositi pentru asta – pentru mirosul lor fin. Nasul lor este de mii de ori mai receptiv decat nasul uman. La fel cum cainii au fost antrenati sa miroasa droguri sau explozivi, cainii au fost instruiti cu succes sa simta arome extrem de subtile pe care le emana corpul uman atunci cand sufera de cancer. Un alt exemplu sunt cainii care au fost instruiti sa-si atentioneze stapanii cu cateva minute inaintea unui atac de epilepsie, desi nu este foarte clar daca aceasta abilitate se datoreaza mirosului lor fin.

#5. Ei stiu daca esti trist

Se intampla ca patrupedul tau sa stie exact ce sa faca atunci cand nu te simti tocmai fericit? Nu-ti imaginezi si nu este o coincidenta! Studiile arata ca prietenii nostri necuvantatori pot percepe sentimentele noastre de tristete, existand sanse mult mai mari de a se apropia de tine cand esti trist. Un studiu a plasat doi oameni, o persoana plangand si o persoana linistita, intr-o camera. Aproape toti cainii s-au apropiat de persoana plangand, iar majoritatea cainilor care au facut asta au facut-o cu un limbaj corporal submisiv, chiar daca persoana plangand era un strain pentru ei. Cercetatorii nu se pot pronunta daca asta inseamna ca prietenii nostri necuvantatori inteleg pe deplin empatia.

Post Comment