Poti sa gasesti diferentele din imagini? Iata ce spune asta despre creierul tau!
Divertisment

Poti sa gasesti diferentele din imagini? Iata ce spune asta despre creierul tau!

Cei mai multi oameni nu au reusit sa gaseasca cele patru diferente din imaginile de mai jos in mai putin de un minut. Vrei sa stii daca esti exceptional la asta? Seteaza cronometrul si poti incepe provocarea!

diferente 01

Cate diferente ai reusit sa gasesti in cele din urma? Felicitari daca ai reusit sa gasesti toate cele patru diferente! Dar chiar daca nu ai reusit, cercetatorii sunt de parere ca ai facut deja un exercitiu mental important. Inainte de a verifica raspunsul, hai sa aruncam o privire si sa vedem cum a fost antrenat creierul tau in minutul petrecut incercand sa gasesti cele patru diferente.

Cand ai identificat obiectele pe care le vezi, ai activat lobul occipital, care este centrul de procesare vizuala din creier.

Cand ai analizat relatia spatiala dintre obiecte, ai pus in functiune lobul parietal, care este responsabil pentru integrarea informatiilor senzoriale.

Atunci cand a trebuit sa memorezi imaginile din stanga pentru a le compara cu cele din dreapta, ai facut uz de memoria pe termen scurt si acest proces a implicat lobul frontal si lobii parietali.

Atunci cand este necesar sa marchezi locul in care ai descoperit diferenta, te-ai folosit de lobul frontal, legat direct de capacitatea de planificare, atentie si miscare.

Deci, practic, ai antrenat toate cele trei mari zone ale creierului cu acest joc simplu! Pentru a culege aceste beneficii in mod constant, oamenii de stiinta te sfatuiesc sa joci astfel de jocuri din cand in cand si sa cresti nivelul de dificultate treptat.

….

….

….

….

….

Si, intr-un final, acesta este raspunsul corect

diferente 02

Post Comment