Aceste produse cauzatoare de cancer se ascund in casa ta!
Sfaturi

Aceste produse cauzatoare de cancer se ascund in casa ta!

 

In cazul in care iti faci timp pentru a monitoriza ceea ce mananci si cat de mult efort fizic faci pentru a tine la distanta afectiunile, este foarte important sa nu uiti sa extinzi aceste obiceiuri si in rutina de menaj.

Acest lucru se datoreaza faptului ca nenumarate obiecte din casa ta sunt contaminate cu substante chimice dure, care se acumuleaza treptat in tesuturi si pot cauza o suprasarcina de toxine. Aceste elemente ar putea fi produse cu un potential ridicat de a cauza una dintre cele mai periculoase boli, cancerul.

Acestea sunt sapte produse care contribuie la cresterea riscului aparitia cancerului si care sigur se ascund in casa ta:

#1. Sampon

Omul de stiinta si respectatul academician David Suzuki afirma ca 80% din produsele de uz casnic comune contin cel putin unul dintre cele mai toxice 12 substante, care includ agenti cancerigeni si perturbatori ai sistemului endorcrin, cum ar fi parabeni, sulfat lauret de sodiu, conservanti cu eliberare de formaldehida si p-fenilendiamina.

Cand vine vorba de sampon, parabenii, parfumul, colorantul si dietanolamina cocamida sunt cele mai periculoase substante. Dar aceste substante nu se regasesc numai in sampon: se estimeaza ca 1 din 8 dintre cele 82.000 de ingrediente folosite in produsele de ingrijire personala sunt  substante chimice industriale, inclusiv substante cancerigene, pesticide, toxine de reproducere si perturbatori hormonali. Chiar si unele branduri de sampon “organice” sau “naturale” pot contine” substante chimice dure.

#2. Lumanari

Chiar daca adesea primesc nume precum “briza de vara” sau “prajitura cu capsiuni”, lumanarile parfumate sunt departe de a fi naturale. De fapt, cele mai multe lumanari, chiar cele neparfumate, contin formaldehida, o substanta chimica extrem de daunatoare care emite vapori toxici atunci cand este incalzita.

Formaldehida, de asemenea, cauzeaza iritatii ale ochilor, nasului, gatului si pielii, precum si probleme la nivelul cailor respiratorii, greata si cancer.

In schimb, pentru a-ti lumina casa, utilizeaza lumanari din ceara de albine.

#3. Odorizante de aer

Odorizantele si parfumurile de camera contin parfumuri, la prepararea carora sunt utilizate mai multe de 3.000 de produse chimice. Acestea pot cauza probleme neurologice, imunitate deficitara, tulburari auto-imune, dermatita, detresa respiratorie, astm bronsic, iritatii oculare, cancer, alergii, infertilitate, avort spontan si multe altele.

Mai rau decat atat, nu este necesar ca ingredientele periculoase sa fie listate pe produse, ceea ce inseamna ca nu stii niciodata ceea ce respiri de fapt.

In schimb, prepara-ti propriul spray de camera adaugand o lingurita de ulei de migdale si 20 de picaturi de ulei esential la alegere intr-o sticla de 500ml cu pulverizator.

#4. Perdele de dus

Cand vine vorba de perdele de dus, PVC-ul si vinilul au fost materiale populare in ultimii zeci de ani, dar exista tot mai multe dovezi care arata ca unul dintre aceste materiale nu este sigur. Cercetatorii au descoperit ca perdelele de dus din PVC pot elibera pana la 108 compusi organici volatili, inclusiv 7 care se afla pe lista de poluanti atmosferici periculosi a Agentiei de Protectie a Mediului.

De fiecare data cand faci dus, respiri acesti compusi. Expunerea prelungita este legata de deteriorarea ficatului, sistemului nervos central, sistemului respirator, sistemului reproducator si poate contribui la deteriorarea dezvoltarii.

In schimb, cumpara perdele din bumbac sau din canepa si spala-le des pentru a preveni aparitia mucegaiului.

#5. Obiecte de arta

Articolele de arta, cum ar fi lipiciul, vopseaua si markerele permanente nu ar trebui sa fie utilizate de catre cei mici. De fapt, aceste produse pot provoca dureri de cap, greata, arsuri, probleme respiratorii, pulmonare, leziuni renale precum si cancer.

Acesta este motivul pentru care multe obiecte din aceasta categorie au etichete de avertizare care atrag atentia asupra faptului ca produsul respectiv, nu ar trebui sa fie inhalat, ingerat sau sa intre in contact cu pielea.

In schimb, cauta sigiliul AP sau CP pe produsele destinate copiilor, ceea ce dovedeste ca sunt non-toxice.

#6. Insecticide si pesticide

Aceste produse nu ucid doar daunatorii, ci pot otravi si membrii familiei tale. Aceste produse actioneaza prin utilizarea de neurotoxine, cum ar fi piretoizi, care pot cauza aparitia Parkinson la om. Produsele sunt deosebit de nocive pentru copii,, care sunt mai sensibili la toxinele din mediul inconjurator si pot provoca chiar boli si decesul in cazul animalelor de casa.

In schimb, prepara propriile pesticide naturale folosindu-te de ingrediente comune din bucataria ta.

#7. Antiperspirante

Pana acum, cu siguranta ai auzit ca antiperspirantele si deodorantele contin adesea aluminiu pentru a ne pastra axilele uscate. Utilizarea acestor produse a fost legata de debutul bolii Alzheimer si a cancerului de piele, deoarece aluminiul este dificil pentru corpul tau de  eliminat si tinde sa se acumuleze in tesuturile creierului si sanilor. Cel mai rau dintre toate, te fac sa mirosi mai rau pe termen lung.

In schimb, prepara-ti propriul deodorant folosind nuca de cocos.

Post Comment