Odorizantele din casa ta iti distrug sistemul hormonal si simtul mirosului!  Inlocuieste-le cu aceasta alternativa 100% naturala!
Casa

Odorizantele din casa ta iti distrug sistemul hormonal si simtul mirosului! Inlocuieste-le cu aceasta alternativa 100% naturala!

Odorizantele de camera au devenit extrem de populare, dar ele fac ravagii asupra sanatatii organismului nostru. Cele mai multe odorizante naturale contin compusi organici volatili periculosi, cum ar fi benzen, limonen, formaldehida si distilate de petrol. Aceste substante chimice pot provoca astm si alte simptome respiratorii, iritatii oculare, leziuni osoase si leucemie.

Aproape toate odorizantele contin diclorbenzen, o substanta chimica formata din clor si benzen ce este un cunoscut cancerigen si un pesticid inregistrat APE. Animalele expuse la aceasta substanta au dezvoltat tumori hepatice si renale.

Stiai ca odorizantele iti afecteaza simtul mirosului? De fapt, odorizantele au fost create creati initial ca agenti chimici de amortire a acestui simt al omului. Pulverizarea substantelor chimice pentru suprimarea simturilor este o practica extrem de otravitoare.

In anul 2007, Consiliul Natural de Aparare a Resurselor (NRDC) a testat 14 branduri diferite de odorizante de uz casnic si s-a constatat ca cele mai multe dintre ele, chiar si cele etichetate ca fiind “naturale”, contineau substante chimice periculoase, cum ar fi ftalati, care afecteaza sistemul endocrin si reproducator (Studiul pe larg – aici)

“Ftalatii sunt substante chimice care afecteaza in mod grav sistemul hormonal si pot fi deosebit de periculosi pentru copii mici si pentru nou-nascuti. Expunerea la ftalati poate afecta nivelul de testosteron si poate cauza aparitia anomaliilor de reproducere, inclusiv a organelor genitale anormale si a scaderii productiei de sperma. Statul California constata ca cinci tipuri de ftalati – inclusiv unul pe care l-am gasit in odorizante – sunt cunoscute pentru provocarea malformatiilor congenitale sau a problemelor de reproducere.”

Odorizant de camera natural cu bicarbonat de sodiu

Daca ai inteles pericolul reprezentat de aceste produse si esti gata sa renunti la ele, iti prezentam in cele ce urmeaza o alternativa naturala. Nu numai ca emana o aroma extrem de placuta, dar absoarbe si mirosurile.

Ingrediente

90 g de bicarbonat de sodiu

10 picaturi de ulei esential (la alegere)

Borcan

Indicatii

Adauga bicarbonatul si uleiul esential in borcan sau in recipientul de sticla disponibil. Incearca mai multe uleiuri esentiale pana cand descoperi care este cel care ti se potriveste cel mai bine. Agita-l bine si pune-l in camera in care petreci cel mai mult timp. La cateva zile, mai adauga ulei esential si agita vasul pentru a-i revigora aroma.

 

Post Comment