Copacii de sticla – Semnificatia din spatele acestei traditii cu origini antice
Case din toata lumea

Copacii de sticla – Semnificatia din spatele acestei traditii cu origini antice

 

“Copacii de sticla” sunt una dintre numeroasele atractii pe care le regasim in sudul Statelor Unite ale Americii. Aceasta atractie poate fi vazuta in state precum Georgia, Mississippi, Carolina si Virginia.

In mod traditional, copacii sunt impodobiti cu sticlle pe care le salveaza locuitorii acestor zone pe parcursul a mai multor ani. Sticlele sunt asezate deasupra ramurilor, luand nastere astfel un adevarat spectacol vizual.

copaci 01

In prezent, poti gasi astfel de copaci in majoritatea gradinilor din acele zone, mai ales datorita frumusetii lor unice.  Mai mult decat atat, acestia pot fi vazuti si in prezentarile de amenajari exterioare din intreaga lume.

Desi oamenii au impodobit astfel acesti copaci in zona de sud a Statelor Unite inca de acum cateva sute de ani, istoria lor dateaza cu mult mai mult timp in urma. Folclorul care inconjoara acest obicei este cu adevarat facinant.

Sticlele din sticla au inceput sa circule prin Africa, Egipt si Mesopotamia in jurul anilor 1600 i. Hr., perioada in care exista credinta potrivit careia in aceste sticle ar trai fiinte dintr-o alta lume, spirite.

Oamenii au sperat ca agatand aceste sticle in copaci, spiritele rele isi vor gasi drumul in sticle si vor ramane blocate. Din moment ce nu puteau sa-si gaseasca drumul din nou in lume, acestea ramaneau in sticle pana dimineata, atunci cand rasaritul soarelului le distrugea pentru eternitate.

copaci 03

Albastrul, in mod specific albastru cobalt,  este cea mai populara culoare pentru aceste sticle. Convingerea este ca aceste sticle au puteri de vindecare. In folclorul zonei, oamenii tind sa asocieze culoarea albastra cu fantome si bauturi spirtoase, ceea ce face ca aceasta sa fie o culoare populara pentru sticlele care impodobesc acesti copaci.

copaci 02

 

In prezent, aceasta culoare ramane cea mai populara culoare pentru copacii de sticla. Cu toate acestea, adesea copacii sunt impodobiti cu sticle colorate cat mai variat.

Post Comment