Cum sa faci o solutie universala de curatat folosind coji de lamaie
Casa

Cum sa faci o solutie universala de curatat folosind coji de lamaie

Ai putea cumpara o solutie universala de curatat de la un magazin de profil sau ai putea sa o prepari chiar tu folosind lamai si otet alb distlat. Datorita concentratiei sale de acid acetic, otetul este un antioxidant puternic si este util in jurul bucatariei la o multime de sarcini.

Singura problema este mirosul specific de otet. Aici intervine coaja de lamaie. Uleiurile din coaja ajuta la mascarea mirosului aspru de otet si adauga o putere de curatare suplimentara.

Merita sa te deranjezi sa prepari aceasta solutie cand poti sa o cumperi de la magazin?

Sigur, sunt necesare cateva saptamani pentru prepararea acestei solutii, timp in care cojile se vor inmuia in otet, dar va asiguram ca merita. Dincolo de aspectul financiar, aceasta solutie este 100% naturala si nu prezinta riscuri pentru sanatatea celor mici sau pentru sanatatea animalelor de companie. Prepararea acestei solutii nu presupune un proces complicat. Tot ce trebuie sa faceti este sa curatati cateva lamai de coaja si sa puneti cojile intr-un borcan impreuna cu otetul alb distilat. Dupa cateva saptamani, puteti folosi amestecul.

Va fi eficient?

Da! La o multime de sarcini! Otetul poate indeparta petele, spuma de sapun, poate curata dulapurile de lemn si multe altele. In plus, exista noi studii care au descoperit ca otetul poate ucide mucegaiul si inhiba cresterea anumitor tulpini de E. coli.

Cum sa cureti intreaga bucatarie folosind coji de lamaie si otet

De ce vei avea nevoie

Ingrediente

Coaja de lamaie (vei avea nevoie de suficiente coji pentru a umple un borcan de 250-300 ml)

Otet alb (vei avea nevoie de suficient otet pentru a umple borcanul)

Echipament

Ustensila de decojit citrice

1 borcan mare (cu capac)

Strecuratoare

Castron mare

Sticla cu pulverizator

Mod de preparare

Pastreaza cojile de lamaie – Tocmai ai preparat o carafa uriasa de limonada cu menta si gheata? Grozav! Taie cojile de lamai in bucati mari si adauga-le in borcan. Vrei ca borcanul sa fie umplu de coji pe jumatate.

Adauga otetul – Toarna otetul peste cojile de lamaie pana cand borcanul este plin.

Pune capacul – Pune capacul si lasa borcanul sa stea intr-un loc intunecat si racoros timp de cel putin doua saptamani.

Strecoara  -Dupa doua saptamani, strecoara amestecul folosind o strecuratoare cu ochiuri fine. Arunca cojile.

Toarna solutia de curatare intr-o sticla – Adauga solutia intr-o sticla cu pulverizator si foloseste-o ca pe orice alta solutie universala de curatat.

Post Comment