Care este durata de viata a unui burete de vase? Iata ce se intampla daca nu-l schimbi la timp!
Casa

Care este durata de viata a unui burete de vase? Iata ce se intampla daca nu-l schimbi la timp!

 

Un burete murdar nu este doar murdar, ci poate fi un adevarat pericol. Nu este nimic mai groaznic decat sa fii nevoit sa speli un vas cu un burete murdar, cu exceptia mirosului pe care-l lasa acel burete pe mainile tale dupa acea. Groaznic!

De fapt, iata care este treaba cu acel burete!  Buretele acela era murdar cu mult inainte de a incepe sa-si arate varsta. Este nevoie de timp pentru ca acele fibre sa fie afectate si ca bacteriile si murdaria sa se acumuleze in interiorul acelui burete atat de mult incat sa fie vizibil. Daca langa chiuveta ta exista un asemenea burete, te rog sa-l arunci!

Apoi, urmeaza sfaturile de mai jos astfel incat sa nu ajungi niciodata in acest punct. In continuare iti vom prezenta care sunt cele trei intrebari care te pot ajuta sa determini durata de viata a buretelui din bucatarie.

Pentru inceput este important sa intelegem faptul ca durata de viata a buretelui depinde foarte mult din materialul din care este confectionat, de modul de utilizare si de ingrijirea acordata dupa utilizare.

1. Din ce este facut buretele meu?

Unii bureti sunt fabricati din celuloza, o fibra de hartie, in timp ce altii sunt fabirati din materiale artificiale. Buretii din celuloza au tendinta de a retine mai multa murdarie, deoarece fibrele sunt mai poroase, ceea ce inseamna ca nu au o durata de viata atat de lunga.

2. La ce folosesc buretele?

Unii dintre noi avem un burete diferit pentru fiecare treaba casnica – unul pentru spalatul vaselor, unul pentru blatul de bucatarie si unul pentru curatarea aragazului –, in timp ce alti oameni aleg sa foloseasca acelasi burete pentru toate aceste activitati. Evident, metoda din urma va duce la o viata mai lunga a buretelui.

3. Cat de des cureti buretele?

Cand vine vorba de ingrijirea buretilor, majoritatea dintre noi probabil ca nu se ocupa de asta asa cum ar trebui. Este important sa curatam buretii cat mai bine posibil din mai multe motive. Unii dintre noi credem ca daca folosim buretele la spalatul vaselor, de exemplu, combinatia de apa si de detergent de vase va curata buretele pe masura ce este folosit, dar asta nu este adevarat! Bucatile de alimente ajung in fibre si daca buretele nu se usuca complet,  acesta poate deveni un teren propice pentru dezvoltarea bacteriilor si mucegaiului. Recomandarea noastra este sa curatati buretii cel putin o data la doua zile in masina de spalat vase si sa-i lasati sa se usuce complet la aer.

Chiar daca aveti le acordati buretilor ingrijirea corespunzatoare, trebuie sa fim dispusi sa ne despartim de ei destul de des.  Asta ar insemna sa schimbam buretii cel putin o data pe luna in cazul in care exista o rutina excelenta de intretinere a acestora.  In caz contrar, va fi mult mai des.

 

Post Comment