Secretul care poate elimina musculitele de fructe pentru totdeauna din casa ta!
Casa

Secretul care poate elimina musculitele de fructe pentru totdeauna din casa ta!

Musculitele de fructe sunt destul de intalnite in casele noastre in perioadele din an cu vreme buna, in special vara, atunci cand produsele proaspete sunt abundente si cand se strica mult mai rapid pe blatul din bucatarie. Este aproape inevitabil sa nu dai de ele in aceasta perioada a anului daca mananci fructe sau alte alimente perisabile. Acestea se strecoara cu usurinta pe usile sau ferestrele deschise si se inmultesc cu repeziciune.

Musculitele de fructe au o perioada de gestatie rapida. Acestea au nevoie de 12 – 15 ore pentru a depune oua, iar apoi de o saptamana pentru ca ouale sa devina adulti, asa ca problema poate scapa de sub control destul de repede. Nu te panica inca. In contnuare iti vom arata ce trebuie sa faci.

Desi musculitele in sine sunt extrem de enervante – exista un risc real ca acestea sa transporte bacterii de la o mancare alterata la alta, dar este destul de scazut – nu le doresti prin preajma. In cazul in care in casa ta exista musculite de fructe care nu dispar cu trecerea timpului, problema reala nu sunt musculitele ci hrana care le asigura supravietuirea. Acestea sunt de obicei un simptom al problemei. Daca puteti elimina sursa de hrana – de obicei alterata – le veti elimina.  Ar putea fi vorba de coaja de banana pe care cel mic a scapat-o intre dulap si frigider sau cartofii stricati din camara.

Din fericire, daca puteti elimina sursa de hrana, mustele vor disparea destul de repede. Pe langa un ciclu de gestatie scurt, acestea au un ciclu de viata la fel de scurt, de doar aproximativ sapte zile, asa ca daca eliminam sursa de hrana, mustele vor disparea in totalitate intr-o saptamana.

Cea mai buna linie de aparare: o igiena corespunzatoare.

Daca ai produse care devin putin moi, arunca-le sau muta-le in frigider. Daca gunoiul tau atrage musculite, du-l la pubela. Daca gunoiul miroase, este un loc de reproducere. De indata ce ai eliminat hrana musculitelor, poti seta o capcana pentru a le prinde si elimina definitiv. Asigura-te ca ferestrele sunt inchise in timp ce actioneaza capcana, deoarece alfel pot fi atrase noi musculite, care ar putea gasi loc de reproducere in produsuele tale, in loc de capcana in sine. Apoi, asigura-te ca stergi cu regularitate blatul de bucatarie si farfuriile, astfel incat sa elimini orice sursa de hrana de care ar putea fi atrase musculitele.

Capcana anti-musculite

Pentru realizarea acestei capcanae vei avea nevoie de un con de hartie, de o bucata de banana (orice alt fruct este bun), un pic de otet de mere si de un borcan.

Pune un pic de otet si o bucata de fruct copt intr-un borcan. Apoi, fa un con dintr-o coala de hartie si pune-o in borcan cu zona ingusta in jos. Musculitele vor intra si nu vor putea sa mai iasa.

 

Post Comment