Un cartof te poate ajuta sa elimini rugina de pe vase! Este foarte simplu!
Casa

Un cartof te poate ajuta sa elimini rugina de pe vase! Este foarte simplu!

 

Chiar si vasele din fonta care au primit ingrijirea speciala din partea noastra pot dezvolta o cantitate mica de rugina din cand in cand. Care este modul meu preferat de a combate rugina depusa pe vasele din fonta, cutitele si uneltele de gatit? Folosind un cartof crud.

Pentru a curata rugina cu un cartof, taie-l pe jumatate longitudinal sau transversal, in functie de suprafata dorita. Inmoaie capul taiat  in sapun sau in bicarbonat de sodiu si freaca ferm peste zona ruginita. In cazul in care capatul cartofului devine foarte neted, taie-l si inmoaie-l din nou in solutia folosita. Repeta procesul pana cand rugina este complet indepartata, apoi clateste si usuca vasul.

Cum functioneaza asta? Cartofii contin acid oxalic, care contribuie la eliminarea ruginei. De asemenea, cartofii sunt magici!

Acest truc este la indemana (si nu este toxic) si nu se limiteaza la vasele din fonta. Poate fi folosit, de asemenea, pentru a indeparta rugina din tavile de copt, de pe cutite si de pe alte unelte de uz casnic.

Post Comment